ćwiartka kapusty białej
2 marchewki (średnie)
duża cebula
jogurt (grecki albo naturalny, byle gesty)
łyżeczka musztardy
2 - 3 łyżeczki cukru
1,5 łyżki octu
1 łyżeczka musztardy
2,5 łyżki soku z cytryny
łyżeczka soli
pół łyżeczki pieprzu
Żadna filozofia, prawdaż?
Wrzuciłam, bo sama jeszcze całkiem niedawno nie umiałam zrobić, a się okazuje, że proste jak budowa cepa.
Kapustę szatkujemy (ja ścieram na dużych oczkach tarki), marchewkę też na dużych oczkach tarkujemy, cebulę drobniutko siekamy.
Do michy, wrzucamy resztę z listy, mieszamy porządnie, wstawiamy do lodówki, niech się przegryza przez minimum 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz