wtorek, 19 marca 2013

Marynata Majonezowa Kasi R

składniki:  
ok. 3 litry wody (tyle żeby zakryć mięso)
6 łyżek soli
3 czubate łyżki majonezu
3 łyżki majeranku
4 ząbki czosnku
1 łyżeczka pieprzy ziarnistego
2 listki laurowe

przygotowanie:  
Do garnka wlać wodę i wsypać wszystkie przyprawy (czosnek pokroić na 4). Wymieszać, włożyć mięso do zimnej wody.Włączyć kuchenkę i jak się mięso zagotuje, gotować 5 minut.
Po tym czasie wyłączyć i zostawić do wystygnięcia. Jak wystygnie ponownie wstawić na gaz i gdy się zagotuje, nastawić ponownie na 5 minut. Znowu wyłączyć. Mięso wyciągnąć jak będzie całkiem zimne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz