środa, 27 marca 2013

Pstrąg z pietruszką

 Gawronowa:

Przypadkiem mi wyszła przeboska ryba.
W Lidlu ukochanym tera promo pstrąga, polecam, ale w Biedronie chyba to chleb,. w sensie pstrąg, powszedni, że jest świeży cały ryb.

Otóż nie miałam czym nadziać brzucha rybiego, i nadziałam pokrojonymi cienko plastrami pietruszki - korzenia. Skórę posoliłam lekko, do środka poza pietruchą dałam nieco soli, i leciuchno czosnku.

Teraz z perspektywy czasu - dodałabym kawałeczek masła.

Piekarnik nagrzany do 200, pystrąg na papier do pieczenia i przykryty tymże papierem, 20 minut i jest bosko.
Pietruszka się piecze, daje rybie słodkość, ja jestem fanką gotowanej, a pieczona przerosła moje oczekiwania.

Do podania z pieczonym kartofelkiem lub też frytą.
Pychota.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz