środa, 3 kwietnia 2013
Placki Krzystkowej:
cukiniowo-ziemniaczane
1 mała cukinia
2 średnie ziemniaki
1 jajko
łyżka mąki, łyżka bułki tartej
sól, pieprz
Ziemniaki i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić, po chwili odcisnąć wodę. Dodać jajki, mąkę, bułkę tartą, pieprz. Smażyć na oleju, albo w piekarniku (ok. 15 minut w 220 stopniach).
Bananowo-owsiane
3 łyżki płatków owsianych
1 banan
1 jajko
Banana rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkiem i płatkami, odstawić na 5 minut, smażyć bez tłuszczu na patelni teflonowej.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz